Tuesday, November 9, 2010

Biwastakam-பில்வாச்டகம்- बिल्वास्तकम

Tridalam Trigunakaaram Trinethram Cha Triyayusham,
Trijanma Papa Samharam Eka Bilwam Shivarpanam



த்ரிதலம் த்ருகுனாகாரம் த்ரிநேத்ரம் ச த்ரியயுஷம்
த்ரிஜன்ம பாப சம்ஹாரம் ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்

Shiva Poojam Karishyami, Eka Bilwam Shivarpanam

த்ரிஷாகை பில்வபத்ரைச்ச ஹ்யாசிட்ரை கோமலை ஸுபை
சிவ பூசம் கரிஷ்யாமி, ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்
Aganda Bilwa Pathrena Poojithe Nandikeshware,

Shudhyanthi Sarva Papebhyo, Eka Bilwam Shivarpanam

அகண்ட பில்வ பத்ரேன பூஜிதே நந்திகேச்வரே,
ஷுத்யந்தி சர்வ பாபேப்யோ, ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்

Saligrama Shilamekaam Vipranam Jatha Cha Arpayeth,
Soma Yagna Maha Punyam, Eka Bilwam Shivarpanam


சாலிகிராம  ஷிலாமேகாம் விப்ராணாம்  ஜத ச அற்பயேத் 
சோம யக்ந மஹா புண்யம், ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்

Dandi Koti Sahasrani Vajapeya Sathani Cha,
Koti Kanya Maha Danam, Eka Bilwam Shivarpanam ௫


தண்டி கோடி சாஸ்ராணி வாஜபேய சதனை ச,
கோடி கன்ய மஹா தானம், ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்   

lakshmyaha sthanutha Uthpannam Mahadevasya Cha Priyam,
Bilwa Vruksham Prayachami, Eka Bilwam Shivarpanam ௬


லக்ஷ்மியாஹா ச்தனுத உத்பன்னம் மகாதேவச்ய ச ப்ரியம், 
பில்வ வ்ருக்ஷம் பிரயச்சாமி, ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்    
Darshanam Bilwa Vrukshasya, Sparsanam Papa Nasanam,
Aghora Papa Samharam, Eka Bilwam Shivarpanam


தர்ஷனம் பில்வ வ்ருக்ஷச்ய, ச்பர்சனம் பாப நாசனம், 
அகோர பாப சம்ஹாரம், ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்    
Kasi Kshethra Nivasam Cha Kala Bhairava Darshanam,
Prayaga Madhavam Drushtwa, Eka Bilwam Shivarpanam


காசி க்ஷேத்திர நிவாசம் ச கால பைரவ தர்ஷனம்,
பிரயாக மாதவம் திருஷ்த்வா,  ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்    
Moolatho Brahma Roopaya, Madhyatho Vishnu Roopine
Agratha Shiva Roopaya, Eka Bilwam Shivarpanam


மூலதோ பிரஹ்ம ரூபயா, மத்யதோ விஷ்ணு ரூபினே
அகரத சிவ ரூபயா, ஏக பில்வம் சிவார்ப்பணம்    
Bilwashtakam Idham Punyaam, Padeth Shiva Sannidhou,
Sarva Papa Nirmuktha Shiva Loka Maapnuyath 
 
பில்வாஷ்டகம் இதம் புண்யம், படேத் சிவ சன்னிதௌ,
சர்வ பாப  நிர்முக்த சிவ லோக மாப்னுயத்





Note:The meaning of the slokas is given in a separate entry


Trishakhai Bilwapathraischa Hyachidrai Komalai Shubai,

No comments:

Post a Comment