சிவாஷ்டகம்-सिवास्तकम-shivastakam
Prabhum prananatham vibhum vishvanatham
jagannathanatham sadanandabhajamh
Bhavadbhavya bhuteshvaram bhutanatham
shivamshankaram shambhumi shanamide
jagannathanatham sadanandabhajamh
Bhavadbhavya bhuteshvaram bhutanatham
shivamshankaram shambhumi shanamide
ப்ரபும் ப்ரானநாதம் விபும் விஸ்வநாதம்
ஜகன்னாதநாதம் சதானந்த பாஜம்
பவத்பவ்ய பூதேஷ்வரம் பூதநாதம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
Gale rundamalam tanau sarpajalam
mahakalakalam ganeshadhi palamh
Jatajuta gangottarangai thisisyam shivam
shankaram shambhumi shanamide
mahakalakalam ganeshadhi palamh
Jatajuta gangottarangai thisisyam shivam
shankaram shambhumi shanamide
கலே ருண்டமாலம் தநொவ் சர்ப்பஜாலம்
மகாகாலகாலம் கணேஷாதி பாலம்
ஜடாசூட கங்கோதரங்கை திசிச்யம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
Mudamakaram mandanam mandayantam
mahamandala bhasmabhushha dharamtam
Anadi hyaparam maha mohamaram
shivam shankaram shambhumi shanamide
mahamandala bhasmabhushha dharamtam
Anadi hyaparam maha mohamaram
shivam shankaram shambhumi shanamide
முதாமாகரம் மந்டனம் மண்டயந்தம்
மகாமண்டல பஸ்மபூஷா தரம்தம்
அனாதிம் ஹ்யபாரம் மஹாமோஹமாரம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
Vatadho nivaasam mahaa ttatta hasam
mahaa papanasham sadaa suprakashamh
Girisham ganesham suresham mahesham
shivam shankaram shambhumi shanamide
வதாதோ நிவாசம் மஹா டாட்ட ஹாசம்
மஹா பாபநாசம் சதா சுப்ரகாஷம்
கிரிஷம் கனேஷம் சுரேஷம் மகேஷம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
mahaa papanasham sadaa suprakashamh
Girisham ganesham suresham mahesham
shivam shankaram shambhumi shanamide
வதாதோ நிவாசம் மஹா டாட்ட ஹாசம்
மஹா பாபநாசம் சதா சுப்ரகாஷம்
கிரிஷம் கனேஷம் சுரேஷம் மகேஷம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
gireendrath majasangrahi tardha deham
girau sansthitam sarvadaa sannageham
Parabrahma brahmadi bhirvandhya manam
shivam shankaram shambhu mishanamide
கிரீண்ட்ராத் மஜாசங்கரஹிதர்தா தேஹம்
க்ரௌ சந்ச்திதம் சர்வதா சன்னகேஹம்
பரப்ரம்ம பிரம்மாதி பிர்வந்த்ய மாநம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
girau sansthitam sarvadaa sannageham
Parabrahma brahmadi bhirvandhya manam
shivam shankaram shambhu mishanamide
கிரீண்ட்ராத் மஜாசங்கரஹிதர்தா தேஹம்
க்ரௌ சந்ச்திதம் சர்வதா சன்னகேஹம்
பரப்ரம்ம பிரம்மாதி பிர்வந்த்ய மாநம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
Kapalam trishulam karaabhyaam dadhanam
paadaam bhojanam raya kamam dadanam
Bali vardayaanam suranam pradhanam
shivam shankaram shambhu mishanamide
கபாலம் திரிசூலம் கராப்யாம் ததானம்
பதாம் போஜனம் காய காமமுததானம்
பலீ வர்தயானம் சுரானாம் பிரதானம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
paadaam bhojanam raya kamam dadanam
Bali vardayaanam suranam pradhanam
shivam shankaram shambhu mishanamide
கபாலம் திரிசூலம் கராப்யாம் ததானம்
பதாம் போஜனம் காய காமமுததானம்
பலீ வர்தயானம் சுரானாம் பிரதானம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
Sharachchandra gatram ganananda patram
trinetram pavitram dhaneshasya mitram
Aparnaa kalatram charitram vichitram
shivam shankaram shambhu mishanamide
சரச்சந்திர காத்ரம் கனானந்த பாத்ரம்
த்ரிநேத்ரம் பவித்ரம் தநேஷச்ய மித்ரம்
அபர்ணா களதரம் சதாசச் சரித்ரம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
trinetram pavitram dhaneshasya mitram
Aparnaa kalatram charitram vichitram
shivam shankaram shambhu mishanamide
சரச்சந்திர காத்ரம் கனானந்த பாத்ரம்
த்ரிநேத்ரம் பவித்ரம் தநேஷச்ய மித்ரம்
அபர்ணா களதரம் சதாசச் சரித்ரம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
Haram sarpaharam chitha bhuviharam
bhavam vedasaram sada nirvikaram
Smashaa nevadantam manojam dahantam
shivam shankaram shambhumi shanamide
ஹரம் சர்ப்பஹாரம் சிதா பூவிஹாரம்
பவம் வேதசாரம் சதா நிர்விகாரம்
ச்மஷா நே வசந்தம் மனோஜம் தஹன்டம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
bhavam vedasaram sada nirvikaram
Smashaa nevadantam manojam dahantam
shivam shankaram shambhumi shanamide
ஹரம் சர்ப்பஹாரம் சிதா பூவிஹாரம்
பவம் வேதசாரம் சதா நிர்விகாரம்
ச்மஷா நே வசந்தம் மனோஜம் தஹன்டம்
சிவம் சங்கரம் ஷம்புமி ஷானமீதே
Swayam yah prabhate narah shulapane
patheth stotraratnam விஹப்ராப்ய ரத்னம்
Sputram sudhyanam sumitram kalatram
vichitrai samaradya moksham prayati
ஸ்வயம் யஹ் ப்ரபாதே நரஹ் சூலபானே
பதேத் ஸ்தோத்ரரத்னம் விஹப்ராப்ய ரத்னம்
சுபுத்ரம் சுஜானம் சுமிதரம் களதரம்
விசித்ரை சமாராத்ய மோக்ஷம் ப்ரயாதி
patheth stotraratnam விஹப்ராப்ய ரத்னம்
Sputram sudhyanam sumitram kalatram
vichitrai samaradya moksham prayati
ஸ்வயம் யஹ் ப்ரபாதே நரஹ் சூலபானே
பதேத் ஸ்தோத்ரரத்னம் விஹப்ராப்ய ரத்னம்
சுபுத்ரம் சுஜானம் சுமிதரம் களதரம்
விசித்ரை சமாராத்ய மோக்ஷம் ப்ரயாதி
A visitor from Visagapatnam viewed this today
ReplyDelete