Monday, November 8, 2010

சிவாஷ்டகம்-shivastakam शिवास्ताकम



சிவாஷ்டகம்-शिवास्ताकम sivastakam

prabhum praana naatham, vibhum vishwanaatham 
ப்ரபும் பிராண நாதம், விபும் விஸ்வநாதம்
jagan naatha naatham, sadaananda bHaajam 
ஜகன் நாத நாதம், சதானந்த பஜம்
bHavad bHavya bHooteshwaram bHoota naatham 
பவத் பவ்ய பூதேச்வரம் பூத நாதம்
sHivam sHankaram, sHambhu mesha na meede 
சிவம் சங்கரம், ஷம்பு  மீஷான மீதே
 

gale runda maalam, tanau sarpa jaalam 
கலே ருண்ட மாலம், தனு சர்ப்ப ஜாலம்
mahaa kaala kaalam, ganeshaadi paalam 
மகா கால காலம், கணேஷாதி பாலம்
jataa joota gango tarangai visisHyam
ஜடா ஜூட கங்கோ, தரங்கை விஷிச்யம்
sHivam sHankaram, sHambhu mesha na meede 
சிவம் சங்கரம், ஷம்பு  மீஷான  மீதே

mudaa-maakaram mandanam manda-yantam
முதா-மாகரம் மண்டனம்  மந்த-யந்தம்
mahaa-mandalam bHasma  bHoosHaadHarantam
மகா-மண்டலம் பஸ்ம பூஷாட்ஹரந்தம்
maanaadim hYapaaram mahaa mohamaaram 
மாநாதிம் ஹ்யாபாரம் மகா மோஹமாரம்
shivamsHankaram, sHambhu mesha na meede 
சிவம் சங்கரம், ஷம்பு  மீஷான  மீதே


வதாதோ நிவாசம் மகாட்டாடஹாசம்
mahaa-paapa-naasam, sadaa supra-kaasham 
மஹா-பாப-நாசம், சதா சுப்ர-காஷம்
girisham ganesham suresham mahesham 
கிரிஷம் கனேஷம் சுரேஷம் மகேஷம்
sHivam sHankaram, sHambhu mesha na meede 
சிவம் சங்கரம், ஷம்பு  மீஷான  மீதே


girindraatmajaa sangruhitaardha தேகம்
கிரிந்த்ராமஜா  சங்க்றுஹிதார்த தேகம்
girau samstitham sarvadaa sannigeham 
க்ரௌ  சம்ஸ்திதம் சர்வதா சன்னிகேஹம்
parabramha bramhaadhi dhirvandya maanam
பரப்ரம்ஹா ப்ரம்ஹாதி திருவன்த்யா  மானம்
sHivam sHankaram, sHambhu mesha na meede 
சிவம் சங்கரம், ஷம்பு  மீஷான  மீதே



kapaalam trishulam karaabHyaandHa thaanam
கபாலம் த்ரிஷுலம் கராபியாந்த  தானம் 
adaam bhOjanam raaya kaamanda dhaanam
அதாம் போஜனம் ராய காமந்த தானம்
bali vardayaanam suraanam pradhaanam
பலி வர்தயானம் சுராணம் பிரதானம்
sHivam sHankaram, sHambhu mesha na meede 

சிவம் சங்கரம், ஷம்பு  மீஷான  மீதே


sarat chandra gaatram ganaananda paatram 
சரத் சந்திர காத்ரம் கனானந்தா பாத்ரம்
tRinetram pavitram gHare shasya mitram
த்ரிநேத்ரம் பவித்ரம் காரே ஷச்ய மித்ரம்
aparna kalatram sadaa satcharitram 
அபர்ண களத்ரம் சதா சத்சரித்ரம்
sHivam sHankaram, sHambhu mesha na meede 
சிவம் சங்கரம், ஷம்பு  மீஷான  மீதே



haram sarpa haaram chitaa bhoovihaaram
ஹரம் சர்ப்ப ஹாரம் சிதா பூவிஹாரம்
bHavam veda saaram sadaa nirvikaaram 
பவம் வேத சாரம் சதா நிர்விகாரம்
smasHaane vasantam manojam dahantam 
ச்மஸ்ஹானே வசந்தம் மனோஜம் தஹந்தம் 
sHivam sHankaram, sHambhu mesha na meede 
சிவம் சங்கரம், ஷம்பு  மீஷான  மீதே



swayam yah prabhaate nara shoola paaneH 
ஸ்வயம் யஹ் ப்ரபாதே நர சூல பானேஹ்
pate stotra ratnam viha praapya rantam 
படே  ஸ்தோத்ர ரத்னம் விஹா ப்ராப்ய ரந்தம்
suputram sujaanam sumitram kalatram 


சபுத்ரம் சுஜானம் சுமிதரம் களத்ரம்
vichitrai samaaraatya moksHam prayaati 
விசித்ரை சமா ராத்யா மோக்ஷம் ப்ரயாதி


Note:The last stanza was not sung

1 comment:

  1. A visitor from Plaridal,Bulacan, philipines viewed this day before yesterday

    ReplyDelete