vibhum vyaapakam brahma-veda-svaroopam
nijam nirgunam nirvikalpam niriham
chidaakaasha maakaasha-vaasam bhaje ham
நமா மீஷா மிஷான-நிர்வாண ரூபம்
விபும் வியாபகம் பிரம்ம-வேத- ஸ்வரூபம்
அஜம் நிர்குணம் நிர்விகல்பம் நிரிஹம்
சிடாகாஷா மாகாஷ-வாசம் பஜே ஹம
2.niraakaara monkaara-moolam turiiyam
giraa gnaana gotiita miisham giriisham
karaalam mahaa-kaala-kaalam krpaalam
gunaagaara samsara paaram nato ham
நிராகார மோங்கார-மூலம் துரீயம்
கிரா ஞான கோடீடமீஷம் கிரீஷம்
கராலம் மஹா-கால-காலம் க்ரிபாலம்
குனாகார சம்சார பாரம் நதோ ஹம
3.tushaa raadri-sankaasha-gauram gabhiram
manobhuta-koti prabha sri sariram
sphuran mauli-kallolini-charu-ganga
lasad-bhaala-balendu kanthe bhujangaa
துஷா ராத்ரி-சந்காஷா-கௌரம் கபீரம்
மனோபுத-கோடி ப்ரபா ஸ்ரீ சரீரம்
ப்ஹுரன் மௌலி-கல்லோலினி-சாரு-கங்கா
லசாத்-பால-பலேந்து கந்தே புஜங்கா
4.chalatkundalam bhru sunetram visalam
prasannaa-nanam nila-kantham dayaalam
mrgadhisa charmaambaram mundamaalam
priyam sankaram sarvanaatham bhajaami
சலட்குண்டலம் ப்ரு சுநேத்ரம் விசாலம்
பிரசன்னா-நாணம் நில-கண்டம் தயாளம்
ம்ர்கதிச சர்மாம்பரம் முண்டமாலம்
ப்ரியம் சங்கரம் சர்வனாதம் பஜாமி
5.pracandam prakrstam pragalbham paresham
akhandam ajam bhaanukoti-prakaasam
trayah-shula-nirmulanam shula-paanim
bhaje ham bhavaani-patim bhaava-kamyam
ப்ரசண்டம் பிரக்ர்ஷ்டம் பிரகல்பாம் பரேஷம்
அக்ஹண்டம் அஜம் பானுகோடி- பிரகாசம்
திருயாஹ்-சூல-நிர்முலனம் சூல-பாணிம்
பஜே ஹம பவானி-பதிம் பாவ-கம்யம்
6.kalaatitata-kalyaana-kalpanta-kaari
sadaa sajjanaa-nanda-daataa purarih
chidaananda-sandoha-mohaapahaari
prasida praslda prabho manmathaarih
கலாதிடாத-கல்யாண-கல்பாண்ட -காரி
சதா சஜ்ஜனா-நந்த-டாடா புரைஹ்
சிதானந்த-சந்தோஹா-மோஹாபகாரி
ப்ரசீத ப்ரசீத பிரபோ மந்மதாரிஹ்
7.na yaavad umaanaatha-paadaaravindam
bhajantiha loke parevaa naraanam
na taavat-sukham shaanti-santaapa-naasham
praslda prabho sarva bhutaa-dhivaasam
ந யாவத் உமாநாத-பாதாரவிந்தம்
பாஜந்திஹா லோகே பர்வா நராணாம்
ந தாவத்-சுகஹம் ஷாந்தி-சந்தாப-நாசம்
ப்ரசீத ப்ரபோ சர்வ பூதா திவாசம்
8.na janaami yogam japam naiva pujam
nato ham sadaa sarvadaa sambhu tubhyam
jaraa janma-duhkhaugha taatapya maanam
prabho paahi apan-namaamisha shambho
ந ஜானாமி யோகம் ஜபம் நைவ புஜம்
நதோ ஹம சதா சர்வதா சம்பு துப்யம்
ஜரா ஜன்ம-துஹ்க்ஹுக்ஹ தாதப்ய மாநம்
ப்ரபோ பாஹி சாபான் -நமாமீஷ சம்போ
9.rudrastakam idam proktam viprena haratosaye
ye pathanti nara bhaktya tesam sambhuh prasidati
ருட்ரச்டகம் இதம் ப்ரோக்தம் விப்ரேன ஹரதுச்டையே
யே பதந்தி நர பக்த்ய தேசம் ஸம்புஹ் ப்ரசிடத்தி
No comments:
Post a Comment