நாகேந்திர ஹாராய த்ரிலோசனாய
பஸ்மாங்க ராகாய மகேஸ்வராய
நித்யாய சுத்தாய திகம்பராய
தஸ்மை நகாராய நம சிவாய
மந்தாகினி சலில சந்தன சர்சிதாய
நந்தீச்வர பிரமதநாத மகேஸ்வராய
மந்தாரா முக்ய பஹு புஷ்ப புஷ்ப சுபுஜிதாய
தஸ்மை மகாராய நம சிவாய
சிவாய கெளரி வதநாப்ஜ வ்ரிந்த
சூர்யாய தக்ஷ துவரனாக்ஷகாய
ஸ்ரீநீலகண்டாய வ்ரிஷ்ஹத்வஜாய
தஸ்மை சிகாராய நம சிவாய
வசிஷ்ட கும்போத்பவ கௌதமார்ய
முநீந்திர தேவார்சித சேகராய
சந்த்ராக வைஷ்வா நரலோச்சனாய
தஸ்மை வகாராய நம் சிவாய
யக்ஷஸ்வரூபாய ஜடாதராய
பினாகஹச்தாய சனாதனாய
திவ்யாய தேவாய திகம்பராய
தஸ்மை யகாராய நம சிவாய
பஞ்சாக்ஷரம் இதம் புண்யம்
யஹ்படே சிவ சந்நிதௌ
சிவலோகமவாப்னோதி சிவேன மஹா மோததே
nAgendrahArAya trilochanAya
bhasmAN^ga rAgAya maheshvarAya
nityAya shuddhAya digambarAya
tasmai nakArAya namaH shivAya
mandAkini-salila chandana-charchitAya
nandIshvara—pramathanAtha- maheshvarAya
mandAra mukya bahu pushhpa pushhpasupUjitAya
tasmai makArAya namaH shivAya
shivAya gaurI vadanAbja vR^inde
sUryAya dakshAdhvaranAshakAya
shrInIlakaNTAya vR^ishhadhvajAya
tasmai shikArAya namaH shivAya
vasishhTha—kumbhodbhava-gautamArya
munIndra-devArchitashekharAya
chandrArka-vaishvAnaralochanAya
tasmai vakArAya namaH shivAya
yakshasvarUpAya jaTAdharAya
pinAkahastAya sanAtanAya
divyAya devAya digambarAya
tasmai yakArAya namaH shivAya
panchAksharam idaM puNyaM
yaH paThech chhivasannidhau
shivalokamavApnoti shivena saha modate
A visitor from Bangalore viewed this yesterday
ReplyDelete