Monday, November 1, 2010

सुब्रमंयास्ताकम - subramayastakam -சுப்ரமண்யாஷ்டகம்

He swaaminaatha karunaakara deena bandho
     Sree paarvateesha mukha pankaja padma bandho
Sree Eeshaado devagana poojita paadapadmaa
     Vallee Eesanaatha mama dehi ka ராவலம்ப
ஹே சுவாமிநாத கருணாகர தீன பந்தோ
     ஸ்ரீ பார்வதீஷ முக  பங்கஜ பத்ம பந்தோ
ஸ்ரீ ஈஷாதோ தேவகன பூஜித பாதபத்ம 
     வள்ளி ஈசனாத மம தேஹி கா ராவலம்பம்



Devaadi devanutha devaganaadi naatha
     Devendra vandya mrudupankaja manjupaada
Devarshi Naarada Muneendra sugeeta keerte
     Vallee Eesanaatha mama dehi ka ராவலம்பம்
தேவாதி தேவனுத தேவகணாதி நாத
     தேவேந்திர வந்தய ம்ருதுபங்கஜ  மஞ்சுபாத
தேவர்ஷி நாரத முனீந்த்ர சுகீத கீர்த்தே
     வள்ளி ஈசனாத மம தேஹி கா ராவலம்பம்


Nithyaannadaana Nradaakhila rogahaaarin
     Thasmath pradaana paripoorita bhaktakaama
Shrutyaagama pranava vaachya Nijaswarupa
     Vallee Eesanaatha mama dehi ka ராவலம்பம்

நிதயான்னதான ந்ரதாகில ரோகஹாரின் 
     தஸ்மத் பிரதான பரிபூரித பக்தகாம 
ஸ்ருட்யாகாம ப்ரணவ வாச்ய நிஜஸ்வரூப
     வள்ளி ஈசனாத மம தேஹி கா ராவலம்பம

Krauncha soorendra parikhantana shakti shula
     Paasaadi shastra parimandita divyapaane
Sree kuntaleesha dara tunda shikheendra vaaha
     Vallee Eesanaatha mama dehi ka ராவலம்பம்
க்ரௌஞ்ச சூரேந்த்ர பரிகண்டன ஷக்தி சூல
     பாசாதி சாஸ்திர பரிமண்டித திவ்யபானே
ஸ்ரீ குண்டளீஷ தர துண்ட ஷிகீந்திர வாக
     வள்ளி ஈசனாத மம தேஹி கா ராவலம்பம

Devaadi deva rathamandala maddhyametya
     Devendra peetanagram  druda chaapahasta
Shooram nihatya soora kotibhireedyamaana
     Vallee Eesanaatha mama dehi ka ராவலம்பம்
தேவாதி தேவ ரதமண்டல மத்த்யமேத்ய
     தேவேந்திர பீடநக்ரம் திருத சாபஹச்த
சூரம் நிஹாத்ய சூர கோடிப்ரீத்தியமான  
     வள்ளி ஈசனாத மம தேஹி கா ராவலம்பம

Haaradi ratna mani yukta kreeeta haara
     Keyoora kundala lasat kavachabhiraama
He veera taaraka jayaamara brunda vandya
     Vallee Eesanaatha mama dehi ka ravalambam
ஹாராதி ரத்ன மணி யுகத கரீட்ட ஹார
     கேயூர குண்டல லசட் கவசாபிராம 
ஹே  வீர தாரக ஜயாமர பிருந்த  வந்த்ய
     வள்ளி ஈசனாத மம தேஹி கா ராவலம்பம
Panchaaksharaadi manu mantrita ganga toyai:
     Panchaamrutai: pramuditendra mukhair muneendrai:
Pattaabhishikta hariyukta varaasanaatha
     Vallee Eesanaatha mama dehi ka ராவலம்பம்

பஞ்சக்ஷராதி மனு மன்றிடகங்கா தோயை:
     பணசாம்ரிதை:பிரமுடிதேன்ற  முகைற்   முனீந்றை:
பட்டாபிசிக்த ஹரியுக்த வராசநாத
வள்ளி ஈசனாத மம தேஹி கா ராவலம்பம


 



Sree kaartikeya karunaamruta poorna drushtyaa
     Kammaadiroga kalusheekruta dushta chittham
சhiktvaa tu maamava kalladhara kaanti kaantyaa
     Vallee Eesanaatha mama dehi ka raavalambam



ஸ்ரீ கார்த்திகேய கருனாம்ருத பூர்ணா த்ருஷ்ட்யா
     கம்மாதிரோக கலுஷீகருத துஷ்ட சித்தம்  
ஷிக்த்வா து மாமவ கல்லாதார காந்தி காந்த்யா 
வள்ளி ஈசனாத மம தேஹி கா ராவலம்பம
Subramaya ashtakam punyam yepattanti dwijottama:
     Te sarve muktimaayaanti subramanya prasaadata:
Subramanya Astakam idam praathar utthaaya ya: Pattet
     Koti Janma krutam paapam Tat kshannaateva nashyati
Ithi subramanyastakam

     சுப்ரமண்யா அஷ்டகம் புண்யம் எபட்டண்டி ட்விஜோட்தமா
   
தே சர்வே முக்திமாயான்டி சுப்பிரமணிய பிரசாத்த:

      சுப்பிரமணிய அஷ்டகம் இதம் ப்ராதர் உத்தாய ய: பட்டேட்

கோடி ஜன்ம க்ருதம் பாபம் தத் க்ஷணநாதேவ நஷ்யதி

இதி சுப்ரமன்யாசடகம்


    
 குறிப்பு: இந்த ஸ்லோகத்தை படித்தவர்களின் கோடி ஜன்ம க்ருதம் பாபம் அந்த க்ஷணமே நசித்துவிடுவதாக சொல்லப்படுகிறது. கடைசி ஸ்டான்சா பாட்டில் பாடப்படவில்லை

No comments:

Post a Comment